Leírás
A japán gyümölcs- és zöldségszeletelő kés egy nagyon éles, kisebb méretű kés, amely kiváló egyensúlyt biztosít a szeletelés közbeni jobb irányíthatóság érdekében. Széleskörűen felhasználható otthon, de a szabadban piknikezéskor is. Ideális gyümölcsök és zöldségek tisztításához, hámozásához és szeleteléséhez, valamint díszes faragáshoz. Pengehossz 126 mm / teljes hossz 234 mm.
A damaszkuszi acélt manapság "öntött" és "hegesztett" acélra osztják.
Az öntött damaszkuszt úgy készítették, hogy kis agyagtégelyekben olvasztották az acélt, majd a kovács receptje szerint különböző adalékanyagokat adtak hozzá. Ezzel szemben a hegesztett damaszkusz réteges, legalább kétféle acélból vagy acélból és egy másik fémből áll.
Az enyhe, rugalmas acélt kemény, nagy széntartalmú acéllal kombinálva használják, több tíz vagy több száz rétegben.
A Japán híres kovácsmestereinek zseniális és felülmúlhatatlan technológiája, képes volt a rugalmas és kemény acélt úgy kombinálni, hogy azok egyedi tulajdonságait a szamurájkardkészítés egyedülálló alkotásává ötvözze.
A DMS sorozat kései 67 rétegben hegesztési technológiával készülnek, egyesítve a
lágy VG2 acél és a kemény VG10 acél ötvözését. Ez nagyszerű tulajdonságokat kölcsönöz nekik - rendkívüli keménységet, rugalmasságot és tartósságot. A kések anyagszállítója a japán TAKEFU acélvállalat.
A kések markolatai juharfából készülnek és
KEBONY módszerrel kezelik őket. Ez a Norvégiában kifejlesztett technológia egy szabadalmaztatott eljárás, amely káros anyagoktól és méreganyagoktól mentesen fokozza a felhasznált juharfa sejtes szerkezetét, és nemcsak a keményfa prémium tulajdonságait, hanem a gazdag barna színt is kiemeli.